Återigen sängdags

Jag är jättetrött efter en lång arbetsdag idag - så blir det om man jobbar i handeln under jul. Var hemma strax efter 20.00 och åkte hemifrån kl 10.00 idag. Inte mycket träningstid blir det över då inte. Lekte en massa med Disa innan jag åkte till jobbet idag. Hon är så roligt. Vill inte sova hos mig, nej nej verkligen inte, hon gillar sin plats - och gärna för mig. Men så fort klockan börjar pipa hör man ett rassel så kommer hon i galopp och med ett tigersprång är hon uppe hos mig och ska gosa ner sig precis vid min hals. Sötnöt. Inte helt fel sätt att vakna på :)
.
När jag kom hem körde jag lite lydnadsträning - det är ungefär vad jag mäktar med efter en sådan här arbetsdag som den idag. Plus att man kan köra det inne! Kyla och jag? nej tack.
.
I alla fall så övade jag på raka och svängda halter. Alla går super. Nu börjar hon kunna stegförflyttning bakåt också. Jobbar fortfarande på dem åt sidan - någon som har några bra tips? Tränade på liggande och uppsättande - gör hon jättesnyggt!
.
Med Wilma körde jag lite halter, någon stegförflyttning och sedan gjorde jag "dumrutan". Vi har så lämpliga 4 rum som ligger i en fyrkant och man kan gå genom dem alla på ett varv - så då kör vi dumrutan där. Sitt i ett rum, ligg i ett, stå i ett. Gick superbra! Duktiga Wilma!
.
Ja, det var väl ungefär det vi gjorde. De har ju naturligtvis varit med mamma ute hos får och sådant när hon passar dem när jag jobbar länge så de har fått sitt.
.
Nu ska jag sova!
puss


baconost

Ja, du läste rätt - Baconost är ordet - i alla fall om Disa får välja och sålänge vi tränar så får hon ju det. Tyvärr får hon inte välja det till mat - skulle hon gärna velat annars :P Nu kan hon fotpositionen som guld - klarar 90 graderssvängar på stället både åt vänster och höger - jajamen!
-
Håller på att öva in brädan så vi kan träna på sidförflyttningar sedan. Är lite komplicerat men det löser sig säkert. Strax ut och promenera innan jag ska åka till Jönköping och gå på mitt sista möte med insparksutskottet. Har varit kul men kommer inte gråta över att lämna det åt ngn annan. Nu får jag mer tid åt mitt :)
-
Praktikplatsen kirrad! woot woot! Kommer bli guld!
-
Ut i snön och träna rutan? nä... kallt och ogästvänligt är det ute. Usch burr. Från och med imorrn jobbar jag med något varje dag fram till julafton. Känns udda? ja på ett sätt men å andra sidan kommer det gå fort nu :)
-
Jag fick nya byxor av mor och far i julklapp - ja eller jag har ju inte fått dem än, men vi var och provade ut igår. Lundhags med extra resår i knän, knäveck, ljumskar och rumpa - grymt sköna. Som att ha tajts i känslan fast vida och vind och vattentäta :) Nu så! Fattas bara mina muckboots också. Någon som vet var man köper dem bäst?
Nej nej, nyttig ska jag vara nu! puss hej

längesen

Igen! Kort bara innan jag ska iväg och frukostmysa såhär 3e advent!
Jo, var på lydnadskurs för Annelie Damberg igår - superkul, nu har vi massa ny inspiration för kommande lediga dagar! (efter jul :P)
Fast det finns egentligen en sak jag vill ha just nu, och det är inte inspiration till lydnadsträning (även om det såklart också är superkul) Nej jag vill ha barmark, allra helst sol och gräs och torra lediga åkrar så jag kan VALLA! Omg vad jag saknar det nu, värre än agility ju! Anna och Disa vad har ni gjort med mig?!
jeez - kommer bli en lång väntan detta.

RSS 2.0