det var värst

Oj oj, jag är alldeles för dålig på det här med att uppdatera min blogg, så går det när man har en massa att stå i hela tiden och ett yrväder som alltid vill hitta på bus (fast nu ligger hon och sover i sängen). Ja, här ser det ut som på de flesta andra håll i Sverige - snö och kyla. Idag är det sol och det gör mig lika lycklig som vanligt. Ska strax ta paus i arbetet och springa ut till stallet för att mocka - min dag idag.
'
I lördags var jag och Disa på lydnadskurs för Annelie Damberg, en kurs som Nässjö Brukshundklubb arrangerade. Kursen var bra, Annelie var bra, om det bara inte varit så förbenat kallt. Vi var i ridhus som tur var, annars hade det inte fungerat men fy vad kallt det var ändå. Luften i ett ridhus lyckas på något konstigt vis stå still sådär så man fryser genom märg och ben verkligen, hu!
'
Disa och jag fick superbra tips för framförgåendet i brukset, ytterligare en variant på rutan (alltid bra att ha), bra tips på finslipning av fotpositionen och för attityden innan man börjar sitt program. Även bra tips på fjärren, fast jag tror jag ska ändra det lite för att passa oss bättre, men i alla fall. Så det var en bra dag. Var så kall så jag fått en blixtrande huvudvärk när jag kom hem. Tabletter för det och sedan ner under vintertäcket med underställ och strumpor på. Tog ett tag innan jag fick tillbaka ordentlig känsel i tårna. Ibland undrar jag hur långt det kommer gå innan jag inser att jag är tokig.
'
Disa som inte brukar uppskatta täcken och sådär allmänt eftersom hon är en vandrande värmekälla slängde sig raskt upp i sängen bredvid mig och hon var så kall så jag la över henne en bit av mitt vintertäcke för att se om hon också tyckte hon var kall. Det gjorde hon och inte dröjde det lång stund innan hon snarkade djupt, tätt tryckt intill mig.
'
Igår var det agilityträning, precis som varje söndag och jag har övertalat mamma att springa ett eller två lopp i Tibro den 29 januari, så hon var med och tränade och det gick jättebra. "oj, man får verkligen ont i en massa muskler när man kör det här - det var ju jobbigt" Ja tack - det vet jag ;) Disa gick suveränt, kom inte över gungan på första försöket men efter några gånger tog hon den med svansen högt. Vi körde bana och hon gick runt felfritt flera gånger! :)

varberg

Igårkväll, efter ett långt pass av skolarbete - suck - åkte jag mot Habo. Närmare bestämt till familjen Lind med 3 hundar. Väl där gick vi promenad med hundarna, sen åkte vi och köpte pizza och lite mat till morgondagen.
Hemma igen åt vi gott, pratade och skrattade massor. Sedan var det filmtajm så vi myste ihop oss i Emmas soffa och tittade på "the Backup-plan" - väldigt bra faktiskt! Snygg man ;) Alldeles för sent (20 i 11) ;) var det sovdags för oss. Alldeles för sent tänker ni, varför då? Jo, för klockan ställdes på 03.50 - jisses. Alldeles för tidigt för en sådan som jag.
Nåväl - varmt och mysigt hade vi det i alla fall tack vare generöst eldande i kaminen - mm! Disa var mindre imponerad. Jag tror att hon tyckte att vi kunde åka hem :P
03.50 gick vi upp - gjorde i ordning matsäcken och begav oss sedan strax innan 5 mot Varberg. Det tog inte jättelång tid innan jag sov! :) Ann körde oss ända till Varberg, så schysst! (Efter att Emma varit lite mycket på "rumlerillerna" hahaha.
Väl i Varberg var det snart banvandring. Det var en kul bana utan egentligen några direkta svårigheter i själva bansträckningen. Men sen ska ju hindrena klaras av också ;) Disa gick superbra idag! Hon var snabb och het - vilket jag inte räknat med - så jag kom efter på en del ställen. Då hörde jag henne morra på mig, när jag inte gav henne nya kommandon snabbt nog. Haha! Denna hunden kan gå långt! Nu är det dags för mig att "step up my game". Vi gick igenom felfritt och inom idealtiden - totalt nollad runda. Tyvärr förlorade vi lite mkt tid i och med att jag hamnade så fel i en del byten så vi kom på 17:e plats och 13 stycken fick pinnar. Men nästa gång så!
Agilitybanan var svårare, mer tillfällen att gå fel, men det gick bra. Det var ett högerslalom som hinder nummer 7 och där hade vi uppenbarligen inte tränat tillräckligt för hon missade en pinne och fick 5 fel. Vi tog om slalom - gick superbra, sedan struntade vi i tid etc och tränade resten istället. Hon tog alla kontaktfält jättesnyggt, till och med gungan!
Efter en lång dag är jag supernöjd! Nu är det lite uppehåll med bara söndagsträningar till den 29 januari - då blir det fyra lopp i Tibro, så ska Selma få följa med igen raringen!
tack o hej

Så var det gjort

Idag har vi varit på Breviksnäs Säteri utanför Gryt och gått VP. Startnummer sju hade vi och sen hade Anna nummer 10. Efter att ha sett första rundans får vägra totalt i fållan och ytterligare några springa som bara den kändes det sådär men nu var vi i alla fall där. Gick upp 03.50 och gav hundarna mat, åt lite frukost och packade bilen som kom hem i natt med nya vinterdäck på. Så det fanns inte att åka hem och inte försöka.
Så vi försökte. Efter en klumpig start av mig gick Disa superbra. Jag gjorde ytterligare två missar men det gick bra ändå. 75 poäng fick vi ihop - varav två moment med full topp :) Godkänd vallhund har vi med oss hem med kommentaren:
Trevlig hund med bra djurkänsla och tryck. Lite för "Quick"!

Haha! Disa är godkänd - vi klarade provet! Så bra :D Grattis Anna och Qajsa som också är godkänd nu! :) Två kullsyskon på samma dag - inte illa! 20 månadersdagen dessutom! :)
Nästa helg är det dags för agilitytävling i Varberg. Lika tidig morgon då :/ Men före det blir det myskväll med film och massa prat hos Emma och Lissie :)

RSS 2.0