Tävling i Tibro

I lördags var det dags för årets första start i agility för mig och Disa. Debuterade gjorde också Selma och mamma! Ja, Selma är ju rutinerad. Hon har ju gjort ett antal starter vid detta laget, men mamma tävlade för första gången. Hon har gjort en start bara på kul för ett par år sedan med Wilma, men detta var på allvar för första gången.
-
Vi mötte upp Emma med Chili och Lissie i Habo och sedan bar det av till Tibro. Första start var inte förrän 9 och då började small så det var en ganska slapp morgon. Behövde inte åka förrän 6.30, eftersom vi skulle vara uppe till 8.20 ung för anmälan etc.
-
Det var 4 lopp på dagens inofficiella tävling. 2 öppen agility (alla olika svårighetsklassade hundar får tävla mot varandra, inte uppdelat i klass 1, 2 och 3 utan alla i samma) och 2 öppen hopp. Mamma och Selma börjar med ett kanonlopp på 0 fel och kommer 2:a i första agilityloppet! woot! Jag och Disa kommer 4:a - duktiga fisen! med 5 fel, en rivning som jag tar på mig. Jag svängde för fort och vips föll en baktass lite långt och pinnen låg på backen.
-
Andra agilityloppen vänder Anders (domaren) helt enkelt på banan, gör ngn liten småändring och så kör vi den igen. Kändes enklare än förra, kanske var det att jag tyckte det som gjorde att jag slappnade av för mkt. Lite slarv, 10 fel och ingen vidare tid blev det. en 5:e plats där. Helt okej ändå. Mamma och Selma gjorde ett snyggt lopp och kom 4:a tror jag. Disa gick grymt fort här och morrade till och med på mig när jag kom efter i en sväng. Förmodligen därför det blev så fel på en del ställen. Jag måste lära mig att handla snabbare hund helt enkelt!
-
Hoppbanan var klurig och så klart med en massa tunnlar - det var ju Anders som ritat den - men kul! Disa och jag gjorde lite krångel, solen låg på lite klurigt och sken bland annat på en funktionär som Disa var tvungen att morra på lite innan hon kunde hoppa hindret etc. Inga fel, för vi krånglade (ja, det var verkligen rätt ord) oss över alla hinder, men ingen vidare tid. En 6:e placering blev det på den starten. Mamma och Selma diskade sig. Emma och Lissie vann efter en grymt snygg och snabb runda!
-
Hoppbana 2 var även den bara vänd på, lite bättre tunnelvarianter blev det på detta hållet dock. Disa och jag kör ett kanonlopp trots att stackaren var grymt trött nu. Kom 2:a efter Emma och Chili som gör ett riktigt snyggt lopp! 0 fel på oss båda men Chili var ngn sekund snabbare. Mamma och Selma kom 5:a :)
-
En jättebra dag och vilken start på tävlingssäsongen! Alla fel som blev var enbart förarnas fel och alla hundar lyssnade toppen och försökte sitt bästa!
-
vi kom hem med en hel del levergodis - ja det var priserna. Någon rosett här och där (Disa fick sin första någonsin - lila och svart) och en kakmix som man gör hundgodis av. Haha, det måste jag prova.
-
4:e tävlingen och sådana här resultat! Vi blir farliga i år! ;)
-
12 okt

Skall

Ja nu har jag lärt Disa Skall. Jag har valt att inte göra det förrän nu på grund av att första konsten man lär hunden är, enligt min erfarenhet, den första de försöker med i alla andra sammanhang jämt sedan och jag vill inte ha en hund som skäller på mig när den vill mig något.
Nu kan hon det i alla fall. Då och då försöker hon att det ska duga med ett ljudlöst skall, när hela hon gör precis som när hon skäller, fast det kommer inte ett ljud. Nog är hon gruvligt söt alltid (som vanligt) men rätt var det ju inte. Då skäller hon högt och får godis och beröm och så är vi båda nöjda :)

träning med Lescada

Jajemen, igår var laget och tränade för första gången tillsammans. Var superkul! Disa gick superbra! Ska bli så kul att tävla på lördag!
Wish us luck!

träning

Idag har vi tränat lite grann... blev ff som vanligt (hehe) och det går grymt bra nu! lite sne blir hon i vänster om halt fortfarande, om man går in i svängen med fart. Får jobba på det.
Raka halter - grymma! Tempo i ff också jättebra! Måste arbeta lite på timingen i språngmarschen dock.
Annars testade vi stå idag och hon stannade som en klocka min lilla darling. Vi ska börja träna in att stå kvar fast jag står bredvid exakt i fotposition bara. Lite svårt att skilja på när hon kommer in fot och när jag gör det :)
men på det hela en väldigt bra träning!
Imorgon kommer Agnes! Vi längtar!

Ful hund

Ja, nu har jag en ful hund igen, och nej jag har inte skaffat någon ny, det är Disa som gått från jättesöt till urful. Hon fäller ur nu, något otroligt, antar att hon snart ska börja löpa, det brukar det ju betyda. Hoppas hon håller på det till efter Tibro (lördag nästa vecka) och sen startar sådär 2 dagar efter Tibro så är hon färdig till Tidaholm också. 4 starter på varje ställe, skulle vara surt att missa! Men men, så är det ju ibland. Vi får se vad som händer.
disa

vi har det så mysigt...

Det rasar is från taket, så Disa har smugit sig upp hit till mig. Ligger på min arm och myser - tryggt hos matte. Det gillar jag! Bra uppladdning inför en tenta och sedan en dag fylld med arbete!

ridhusträning

Nu har vi (jag, mamma, wilma, selma och disa) varit i Stommen och tränat. En massa agility och en del lydnad blev det.
-
Wilma: vilket ff hon gjorde i dag - en äkta guldhund, nu gjorde hon sådant där 10p igen - INGET, absolut inget att anmärka på. Gulliga vovve! Synd att vi inte får till resten så ;) Hah nej, hon är tävlingspensionerad. Kanske startar ngn rallylydnadstävling på skoj men det är det enda.
Fjärr: Grym även den idag! Snygga sättanden upp och bakåt - som vi har kämpat, men nu verkar de sitta!
-
Selma: Mamma tränar ju med Selma nu för tiden så jag steg bara in och gav ngt tips sådär ibland. Är så mkt folk (det är så kul) så man hinner inte med så mkt petande bara. Men det gick jättebra tycker jag. Hon (mamma) börjar slappna av mer och kunna koncentrera sig mer på Selma än på var hindren står. det är ju en sån sak som kommer med tiden i Agilityträningen :)
Ser bra ut, summa sumarum, inför tävlingen i Tibro. Där hon ska köra 4 lopp ;)
-
Disa:
Agilityn gick bra idag! bra svängar, men det brukar hon ha. Lite mer tempo idag och det var bra, är ju det som saknats lite. Men det verkar komma mer och mer.
Platten var inga problem, hon har tyckt att den var lite jobbigt tung innan men inte nu. Gungan tog hon som ett rinnande vatten! Inte en gång blev hon rädd för den och jeez vilka snygga kontaktfält hon gör där nu! Gullehund! Nu kan vi snart gå vidare till Rc! :)
Lydnad: Vilket snyggt fot hon gjorde idag den lilla rackarn! Vi behöver jobba lite på vänstersvängar fortf. Saktar jag ner minsta lilla så sitter hon, gör jag det inte så tränger vi. Det får vi jobba på.
Liggande under gång funkar (som vanligt) jättebra, hon har det från vallningen, men hon satte sig upp innan kommando idag. Måste komma på vad det är jag gör kroppsspråksmässigt som får henne att reagera som ett "upp"-kommando.
-
Det var det från oss, nu måste jag börja plugga. suck
-
bus

Årets mål (ångrar redan att jag gör detta officiellt)

Jaha, mål för året är det dags för.
Min förra lärare sa till oss att man ska ha - and I quote: "Stora, håriga, jävla mål!" - och jag försöker lyssna på honom! Har satt upp sådana för Disa totalt sett - men grejen med sådana är ju att man ska dela upp dem i mindre. Så detta årets mål kommer vara tuffa - men inte omöjliga (what's the point in that?!)
Okej, beredda? Here they come:
Vallning
  • Tävla IK1
  • Få "godkänt resultat" på minst en IK1-tävling
Agility
  • Klassa upp oss till klass 2 i agilityklass
  • Klassa upp oss till klass 2 i hoppklass
  • Tävla med laget
Lydnad
  • Ta LP1
  • Vara redo för att starta klass 2 år 2012
Övrigt
  • Ta "klassikern" på klubben (Tävla i alla KM-grenar (spår, agility, hopp, rallylydnad och lydnad))
  • Få in ett bra träningsprogram så vi kan hålla konditionen på topp under tävlingssäsongen

Får, tenta, arbete, praktik och tävlingskurs

Jag har tokiga får. Det är inte roligt. Innan hade jag ju 4 härliga baggar som gick att valla på, men inte längre, så nu är det bara de dumma fåren kvar. Funderar allvarligt på att sälja idioterna (gotland/finull) och skaffa mig ett gäng invallade Texeltackor istället!
-
Nej, det är inte realistiskt i nuläget. Har ju skaffat ny bagge och allt nyss - Magnus - från ett fint ställe (där Disa och jag kanske får göra tjänst som vallare och delningsarbetare i höst - hoppas! Bra erfarenhet - de har MASSOR av Gutefår... eller är det Gotlands? (Kan aldrig hålla reda på vilka som har horn och vilka som inte har - hjälp!). Jag får be Anna jättesnällt och Cornelia att de kommer och vallar in mina idioter till springtackor när snön försvinner istället.
-
Måste ju ha något att valla på om vi ska köra IK1 i år - och det ska vi! Det har jag bestämt! (eller så kanske jag övertalar Anna att göra det åt mig :P)
-
Idag tentapluggar jag - tenta på måndag (sista på över ett halvår - underbart). Sedan är det ett arbete som ska in på torsdag - 3 dagars ledigt och så infinner sig praktiken! IIIIIH vad kul det ska bli!
-
Det ska också tränas agility med Emma och Ann och Elina inför Tibro den 29/1 och Tidaholm i början av februari!
-
Vi ska ha möte med agilitysektorn på klubben om en agilitytävlingskurs som vi ska dra igång i vår förmodligen - beroende på antalet anmälningar, kursledare etc. Intresserad? Hör av dig så jag vet! Även om du är från en annan klubb :) Det blir en tävlingskurs för de som inte tävlat innan men gärna skulle vilja! Går igenom hur det går till på en tävling, var man anmäler sig, hur man går banor etc etc. och tränar en väldans massa Agility också såklart! :)
-
12 okt

Inte mycket träning

Jag har inte tränat så mycket idag - bara vart halvsjuk och mindre pigg. Men Disa måste ju ändå göra något så vi har varit i stallet och pysslat - då får hon ju vara med fåren. Sedan har vi befäst lite nya konster. Det gick bra.
Nu funderar jag på vad mer vi ska lära oss. Har ni några tips?

Sprucken läpp...

Ja, det resulterade gårdagens äventyr bland hästarna i - ja inte min spruckna läpp då, nej, utan Disas. Hon fick sig en liten dutt av en hov när hon sprang iväg från mig (måste fixa vakande ögon i nacken) och har en skrapad bit över ena ögat samt en svullen småtrasig underläpp. Nåja, lärde hon sig något av det? Nej. Jag lärde mig att hålla henne ännu kortare bland hästarna dock.
-
"Men matte - om man inte får valla får så kan man väl åtminstone få valla lite hästar?!" - nej
-
För grymt snygga tavlor och bilder kolla in:
www.doggystajl.fotosidan.se
en superduktig tjej som fotograferar hundar på jätteläckra sätt!

My Dog 2011

I lördags var vi på MyDog i Göteborg, jag, Emma, Ann, Magnus och Malin. Det var jättekul och massor att se, som på de flesta sådana mässor. Saknade elitlydnad där dock :/ Hade varit roligt att se.
-
Cesar Millan var där och vi gick för att lyssna, fick sittplats som tur var - helt otroligt vad mycket folk det samlades. Tyvärr var det ganska dåligt upplägg på hans session tycker jag, och det är synd. Inte Cesar - han var lika underhållande och duktig som vanligt. Fast ville du få reda på speciella tips och hur han verkligen jobbar med hundar - som jag ville - ja då blev du lätt besviken. Först frågade hon som höll i hela grejen, låt oss kalla henne intervjuaren, hur han kom in på detta med hundar och hur hans liv hade varit etc. Spännande historia - för er som läst hans första ok "Cesar och hans hundar" så var det en kortversion av det som står i den. Efter det var det dags för speciellt inbjudna att ställa frågor - och vad blev det? 4 frågor, möjligen 5. Sen var det slut. Ingen hade någon fråga. Det tyckte jag var synd, Cesar var på plats och så hade de "speciellt inbjudna för att ställa frågor" inga frågor? Eller var de bara fem som var specialinbjudna? Nej vet du vad - det hade kunnat ordnas på ett mycket snyggare sätt. Nu blev det ett lite snöpligt slut där man kände sig dum för att "vi" inte hade mer att komma med. Cesar gjorde sitt jobb, han var bra, han var närvarande (nej jag menar inte fysiskt) och han gjorde sin grej.
-
Sedan var det massa annat under dagen.
Vi kollade på Freestyle Elite Challenge - kul att se olika uppträdanden.
Agility Internationell klass 3 - många duktiga ekipage - kunde kanske haft en mer publikvänlig speaker och bättre ljud men jag antar att jag är bortskämd. Finns så många duktiga ute på våra klubbar! :)
Alla mässmontrar och massa annat.
-
Vi missade Fredrik Steen och det är jag besviken över. Jag hade velat se och höra honom. Man blir aldrig fullärd och han har ett annorlunda sätt att se på hundträning mot t.ex. Cesar i många fall. Jag tycker det är bra att lyssna på många olika och sedan skapa MIN uppfattning om vilka delar jag vill använda och hur JAG vill göra min hundträning.
-
Totalt sett en mycket bra dag! Tack för ett roligt engagemang och otroligt härligt sällskap!
-

Träna, träna, träna

Jajemen! Igår var det totalt pissigt väder, om ni ursäktar språket :P Så vi var inte ute mer än nödvändigt - Wilma oerhört tacksam över detsamma men Disa vill ju alltid vara ute längre. Efter 3 h med snöskottning, vedbärning samt stallet fick det ändå vara nog och även hon fick följa med in.
-
För att inte göra hennes liv till total pest och pina - som hon tycker att innesittande är - tränade vi lite. Aktivering is the shit så att säga. Igår lärde hon sig 3 nya konster samt byggde på en vi börjat på innan. En del får man ju göra i steg.
-
Hon kan nu:
1. slalom mellan mina ben när jag går (den vi byggde på)
2. Göra en åtta runt/mellan mina ben när jag står bredbent
3. Titta över axeln på mig och "läsa tidningen" när jag säger "se!"
4. Gå runt en käpp, runt och runt, när jag säger "runt".
-
Hon är så rolig att träna med det lilla trollet!
-
Ikväll åker jag till Habo - ska till Emma och sova över för imorgon är det dags för MyDog - internationella agilitytävlingar, utställning (fast BC-ringarna är färdiga ;P), Fredrik Steen och Cesar Millan plus en massa annat. Ska bli kul! Fast upp halv 6 är inte lika hippt.
-
Söndag drar agilityträningen i ridhuset igång igen - passa på att träna! Jag kan inte köra den gången, eftersom vi blivit ombedda att hjälpa till på julgransutdansningen med Adde. Men sen, veckan efter - då börjar vi köra igen!
Det här året kommer bli stort! :)
-
Nästa inlägg, kanske, blir ett med mål och så inför året. Funderar fortfarande på en del av dem... hehe
-

Hemsidan

Jag håller just nu på för fullt med att göra i ordning min hemsida maalabro, som jag har genom cybersite. Jag har haft hemsida genom cybersite innan och gillar deras upplägg, därför var det ganska självklart att jag valde dem igen när jag nu gör min nya hemsida. Ganska självklart säger jag för att det var just, ganska självklart. Jag visste vad de kunde erbjuda mig och beslöt mig för att titta runt efter andra möjligheter att skapa en snygg hemsida. Hittade en del som jag gillade och andra som jag verkligen inte gillade. Till slut blev det åter igen cybersite.se - detta på grund av att de har den hemsidefunktion som passar mig bäst. Kräver inte så mycket underhåll eller eget jobb om man inte vill, men om man vill kan man sköta det mesta själv. För en tjej i farten som jag så passar det mig utmärkt.
-
12 okt
-
Ja så bestämde jag mig då för vilken hemsida jag skulle ha, valde namn och sådär. Sedan var det dags för typsnitt, layout, färg etc etc. Hjälp, det ska inte finnas så många olika att välja på, jag blir i min tveksamhet galen! (Det är positivt att det finns så mkt, egentligen, det är bara min ambivalenta sida som får rycket ibland). Sidan är just precis nu höstinspirerad (det jobbar jag med att ändra nu för höst har det ju inte varit på ett tag) så stay tuned så ska ni få se lite mysigt vinterlandskap. Tanken är att jag kommer uppdatera sidan så ni kan följa mitt och mina hundars tränings och tävlingsliv.
-
disa vallar
-
Jag läser just nu till informatör på högskolan i Jönköping och tänkte få nytta av mina nya kunskaper bland annat genom denna hemsida. Titta in och se om jag lyckas skapa något intressant och inspirerande eller om jag misslyckas helt kanske? :)
Tanken är att jag ska berätta om mina hundar och vad vi pysslar med tillsammans, som Disa och Wilma som ni ser här på fotona över. Men även min andra tid som tränare för andra ekipage/hundar. Till exempel kommer ni säkert alla ihåg när jag hade underbara rara Lily hemma i några veckor (ja jag saknar tokfian något grymt, om jag bara haft tid och plats med en hund till hade jag köpt henne!)
-
lillan
-
Vill du också ge andra chansen att inspireras av och följa ditt tränings och tävlingsliv eller vardag med en hemsida följer nedan en länk till hemsidan jag använder mig av.
www.cybersite.se

www.cybersite.se


RSS 2.0