Jaha!

Nej jag lyckas inte - jag fattar inte hur man gör helt enkelt. Men jag har gjort en annan sak - bytt bloggsida! Till en jag fattar :P
-
Välkomna in!
-
Maalabro

Disa Tidaholm

ska försöka lägga upp en film från youtube här, se om jag kommer på hur man gör

sjukling

Jag är sjuk igen - så trist är det! Orkar inte göra någonting alls nästan. Skrittade en sväng på Klara igår för att hundarna skulle få röra på sig, sen var jag helt slut. Så trist!
-
Nu har vi lite snöfria bitar trädgård i alla fall så raskt satte jag upp två små hinder. Slalomet är fortfarande fastfruset, smart att inte ta in det Emma, så det går inte att köra på utan vi får vänta några dagar. Men två små hinder har vi ju i alla fall. Disa går som tåget - börjar få upp riktig fart nu! Nu är hon helt säker på alla hinder utom slalom, där går det fortf lite långsamt så vi ska träna mkt självförtroende på det i vår. Annars är det bara att öka tempot som gäller - ja jag vet, det låter udda på en bc men så är det. Någon som har något bra tips? Sålänge jag har bollen i handen går det hur bra som helst, men det kan man ju inte ha jämt och om den ligger i slutet tycker hon inte att den är så rolig.
-

ridturer

Vi fortsätter att träna kondition och rider så många kvällar vi hinner! Denna veckan har det varit dåligt med det - jag har varit sjuk igen och verkligen trött varje kväll - men nu hoppas vi på andra tider!
-
-
Det är nästan 2 år sen detta kortet togs - galet vad fort tiden går!

Söndagskväll

Igår var det tävling i Lekeryd. Gick bra, jag är nöjd :) Inga topplaceringar direkt men det gör inget för hundarna gick superbra! Eller ja, Disa var lite disträ här och var men hon har ju precis slutat löpa så det har ju sin förklaring.
-
Selma gick grymt bra! Verkligen superkul att köra henne, min miss att vi diskade oss och sen kom vi 4:a i de två andra loppen! Nöjd! Nu börjar vi komma i form - sån tur att det snart är dags för lite officiella tävlingar :) Då ska vi se vad vi går för :)
-
Efter tävlingen igår red vi en sväng och hundarna var med och idag blev det en långsväng med hästarna. Superhärligt väder att vara ute i och hundarna var väldigt smutsiga när vi kom hem, men det känns inte som om det gjorde något för det var snöfritt på bitar av vägen - underbart! Men övrig tid idag - med avbrott för ngn enstaka rastrunda - har båda hundarna sovit som stockar. Det har varit jobbiga dagar :)
-
Nu är det dags att sova - jobb imorrn! puss

Lekerydstävling

Imorgon är det dags för inoff i Lekeryd. Ulrika ska examineras som tävlingsledare - så klart vi ställer upp och kör några lopp! Det hade varit svårt att hålla oss därifrån!
-
Mamma är sjuk så jag får äran att köra både Selma och Disa! Ska bli grymt kul! Disa har precis slutat löpa - i sista sekund nästan ;) Haha, nej men hon har gått hela sin normala löpperiod redan så jag vet inte varför hon drog över på tiden men nu är det i alla fall färdigt för denna gång - skönt! Så imorrn kommer vi och utmanar er på banan ;)
-
puss

ordning o reda

jag försöker få lite ordning på bloggen! Får se hur jag lyckas! :)

Trött hund

Just nu sover det en liten svart-vit gynnare vid mina fötter. Idag har det varit fullt upp för henne. Mamma var hemma så hon var hundvakt på dagen, tack! Då dammsugades det och fixades bl.a. inte det Disa tycker bäst om direkt.
-
Sedan kom jag hem och åt och myste lite med hundarna, Disa verkar ha vant sig vid vårvärmen för idag när det plötsligt blev kallt igen har hon varit keligare än vanligt. Eller så är det alla hormoner som slår till nu när hon löper. Hon borde dock ha varit klar nu, men det är hon inte, får se hur det blir på lördag. En stund senare kom Carro så då blev det stallet, macka och pyssla och sen ut och rida. En runda vi knappt ridit på hela vintern för att det varit så mycket snö där men nu var det bättre. Kunde till och med ta en liten galopp och ett pyttelitet hinder (träd som fallit tack vare snön).
-
Disa och Wilma var med och båda ligger och sover nu. Wilma framför brasan och Disa i sängen vid mina fötter! :) Härlig dag!

träning

Idag var vi i ridhuset och tränade lite! Grymt roligt var det!
-
Disa börjar få upp en väldig fart! Körde boxen, sockerbiten och staket idag, plus en halv bana med svår slalomingång - tog hon som en klocka den lilla busan :) Så stolt över det lilla livet. ELler lilla och lilla, hon har ju fyllt 2 så hon är ju stora tjejen nu!
-
Sen körde vi lite gunga med och vi är på god väg! Ser man henne idag kan man aldrig tro att hon varit rädd för den! Hur gjorde jag? Jag lovar att ta det en annan dag snart, just nu måste jag sova - jobbvecka imorrn!
-
pussss
12 okt

Taggad

Nu är vi taggade för att testa på spår. Har ägnat delar av morgonen åt att läsa i Inki och Roland Sjöstens bok "Spårhunden". Mycket man ska lära sig!

ridtur

Idag jobbade jag till 15, men mamma har varit ledig idag så hundarna har fått vara hos henne. Så när jag handlat och så inför helgen, då elin kommer, gav vi oss ut på en ridtur.
Det är ju så skönt väder! Äntligen, vad jag har saknat det! Disa och Wilma var med så nu sover de båda gott efter nervarvning och efter en halvtimme ungefär mat. Bra dag!
-
Imorgon är det helg! Äntligen! Klockan 11 ska jag vara i Forserum och träna med Elenor m.fl.! Ska bli kul!

mysdag!

Idag börjar jag inte jobbet förrän 2, vad udda det känns, det var längesedan jag gjorde. Men det betyder mystid med mina hundar.
-
Vi (jag) hade tänkt gå ut och träna lite, det var ju så underbart väder för det igår, men då jobbade jag ju på morgonen och när jag kom hem, ja då hade snöstormen kommit. Usch! Så idag blir lite inomhusträning igen och annat pyssel. Kloklippning, vilket Disa avskyr, det kittlas så på tassarna, och lite annat.

Hej! och godnatt!

Nu ska jag hämta apell-lydnadsboken och läsa på - taggad!!
-
Sugen på att boka in en IK-1 tävling också! fast jag törs ju inte åka själv. Nä, bäst att fråga Anna om hon ska åka först :)
-
godnatt

Anmäld!

Nu är jag och Disa anmälda till vårens Apellkurs - ska bli spännande att träna något nytt! Jag har ju testat innan, men inte tränat på allvar! Superkul :)
disa

"Före"

Precis varit ute och gått en promenad i det härliga vårvädret - nice!
-
Innan det testade vi lite framförgående - jajamen! 5 meter rakt fram i god fart! :D Tack Annelie D för ditt grymma tips på hur man tränar det! I'm Happy!
-
nu dags att åka till jobbet och hugga i! Idag kör vi för fullt! :D
-

Jajamen!

Hårdträningen fortsätter för att komma upp i ordentlig tävlingskondition till sommaren. Tog en ridtur idag efter jobbet och Disa följde såklart med. Nu sover hon jättegott! Lite senare ska vi köra lite aktivering med för att stimulera hjärnan!
-
Imorgon blir det inget ridet tyvärr eftersom jag jobbar sent, på torsdag hoppas jag hinna innan jobbet och på fredag ska det bli årets första långtur! Ja tack! Det får gå långsamt för både hunden och hästarnas skull, men icke desto mindre! Jag red utan handskar idag för det var så ljum luft, jajamen, DET måste firas! Jag fullkomligt ÄLSKAR våren! Snart är mina fält öppna så jag kan börja spåra ordentligt igen och träna brukslydnaden m.m.
-
Med våren kommer också vallningsträningen, jajamen! Anna, när får vi komma? ;) Här är det snart lammning på g, så det dröjer ett tag innan vi kan valla, men lamm är ju alltid gulligt! :) (Tur för dem ;) )
-
Till helgen blir det promenader, ridturer och lite annan träning och nästa helg smäller vi i med en agilitytävling till! en agilityklass och 2 hoppklasser blir det - Ulrika ska examineras som tävlingsledare! Kul!! Har du inte anmält dig? Gör det! [email protected]
-
12 okt

Disa fyller år!

Idag var dagen D - ja eller kanske inte så allvarligt direkt. Dagen har varit som de allra flesta dagar bortsett från att Disa fyllde år! Jajamen, hela 2 år blev hon idag! Färdigvuxen och dags för slutmätning. Jag undrar jag om hon har krympt till medium, kanske inte när jag tänker efter. Däremot har hon gått upp i vikt nu inför detta löpet och det gillar jag inte så sakta men säkert arbetar vi oss neråt igen.
-
Idag var dock inte dagen för dieter. Nej ack nej. Det började med födelsedagsfrukost vilket bestod av hundmat, frolic, hundkex, skinka och - icke att förakta - Baconost! Jajamen! Lilla truliga fröken som inte vill äta sin mat åt med glädje upp allt och slickade skålen ren!
Efter det blev det rejäl morgonpromenad innan matte skulle iväg på möten och praktik och så. Fint väder var det och pinnar hittade hon att leka med - fin morgon.
-
Efter att jag vart på praktiken gav jag mig ut till häst, tog sällskap med mor på sin häst. För att göra det hela lite äventyrligare än vanligt tog vi med oss alla tre resterande hästar lösa - alltså två shettisar och en nordsvensk - ja, ni läste rätt. (vi red bara i skogen där det inte förekommer någon trafik what so ever - varken i fordonsform eller människoform, såhär ute i bushen finns det sådana vägar). Det är väl inget jag skulle rekommendera er att prova hemma. Hade vi inte haft enbart lugna trygga pensionärer (tyst erika) och suttit på de ranghögsta, så hade jag aldrig vågat göra såhär.
-
Sen in och vila lite innan det var dags för mat igen för hundarna. Ett födelsedagsmål till med alla sådana där godsaker på. mums! Sedan lekte vi lite jag och Disa, gömde bollen, försökte fånga den i luften etc. Efter det fick hon grisörat hon vann på förra tävlingen. Sen dess har hon sovit gott - med avbrott för ngn rastrunda. Ja, det kan jag tro att man sover gott på den extremfulla magen! :P Tur att det bara är födelsedag en gång om året!
-
puss hej

största än så länge

En del av er har hört av sig och undrar vad som är den största grejen jag upplevt i hundträning. Jag har funderat och funderat. Med Disa vet jag inte om jag kan säga ngt än, hon är ju inte så gammal. Men ska man säga ngt så är det när duktiga personer i vallningen (som Anna) säger att hon är en grym hund! Ger mig mkt press, eftersom det är första gången jag har en vallhund, men det är extremt roligt.
-
Så det största jag upplevt... Jag skulle säga att det är tre saker. En i lydnaden, en i agilityn och en allmänt. Alla (naturligtvis) med min stjärna Wilma - hon är underbar!
-
lydnaden: De som inte sett oss när vi tränat kan inte inse storheten i detta totalt. Vi tragglade med fritt följ i nästan 6 år. Det funkade inte, inte alls, hon sackade, föll efter, stannade och ja. Så på en tävling förra året, för en tuff och petig domare (enligt de som tävlar mkt), går vi och sätter en tia i klass 2 på fritt följ! Det var stort! Förmodligen det största, wow, vilken känsla det var. Inte så mkt tian som att gå det fria följet och känna hur hon kändes. Oh ja!
-
agilityn. Vi höll på och tränade i över ett år utan att någonsin lyckas det minsta. Vi diskade oss alltid, om vi ens kom över alla hinder, allt som oftast kom vi 5-6 hinder sen försvann Wilma till mamma. Ja, tro det eller ej. Så sa jag såhär: Nej, jag lägger av, det är INTE kul! Wilma gillar det inte, så varför ska jag fortsätta? Mamma övertalade mig att köra en tävling till som jag ändå anmält mig till. I Forserum så det var inte ens långt. Okej då sa jag, men sen är det slut.
Då släppte det (sådär som vi säger till alla er nya att det plötsligt bara gör). Det var öppna klasser och många duktiga hundar med. Wilma tar klivet upp till engagerad, och vi vet ju alla att när hon vill då kan hon. Vi gick hem med 3 1:a placeringar och en 4:e på fyra lopp. Ja, det trodde jag aldrig!
-
wilma 12 okt
-
Allmänt då: Jag var på kurs för Dennis, en väldigt duktig kille som pysslar både med hundar och hästar. Han sysslar med ledarskap - om du tänker NH, natural horsemanship, alltså samarbeta med hästen (och hunden) utifrån deras språk och signaler. Jätteduktig kille som sysslar mkt med problemhundar och har nått resultat som jag inte sett många andra få. Han har, som alla andra, sina bestämda åsikter, som att agility är lek. Ja just det, men i alla fall. Grymt duktig på det här med hund är han.
-
Jag gick en kurs för honom en lördag för att lära mig mer om problemhundar och att samarbeta med min hund. Efter 1½ h praktik och 1h teori tittade han på mig och sa: Kom gärna tillbaka, men ta då med dig en annan hund, för jag har inget mer att lära er som ekipage. Ja, vad ska man säga - blev jag glad? ja! Det där speciella samarbetet tar grymt mkt arbete och Wilma var 7-8 år när vi fick kommentaren och man kan ju säga att vi INTE startade på den nivån. Men det kändes skönt att få bekräftelse på allt hårt slit! Och som jag sagt tidigare:
-
Wilma är en klippa och en stjärna! <3

Stelhet och trötthet

Idag har vi inte gjort så mkt mer än gått lite promenader och tagit det lugnt mest. Tog med Adde på promenad och tränade lite med honom. Då var ju Disa, Selma och Wilma med. Sedan var det stallet, har klippt Klara idag. Det är ju fortfarande kallt så inte mkt, bara halsklippning, alltså inte ens en halv täckesklippning. Det är för att hon blir så svett när man rider nu och då kan hon inte gå ut efteråt, vilket är synd om henne om man rider tidigt på dagen.
-
Annars börjar vi ladda upp inför ny tränings och tävlingssäsong. Än så länge har vi ju tagit det lugnt sen jul, men nu börjar det så sakteliga gå mot allvar igen! Konditionsträningen har ju börjat, i och med att Disa får följa med ut när jag rider nu och det gör jag ju oftare och oftare - vilket förklarar stelheten i hela min kropp ikväll. Ja jag är inte van vid den typen av träning, men snart blir man det igen.
-
För övrigt väntar jag på att lite datum för kurser ska fastställas så jag vet om jag kan åka eller inte. Hoppas och längtar efter att det ska bli bra datum!
-
Annars är vi grymt taggade på att börja valla igen! Bättre väder tack!

sammanfattning

Ja, ni vet när man hamnar efter med något så blir det jobbigare och jobbigare att ta tag i tills man tvingar sig själv och sen upptäckte man att det var ju inte så farligt, det var till och med precis lika roligt som jag trodde att det inte var. Ungefär så känns det med den här bloggen. Det har varit så mycket nu plus att jag har varit sjuk så jag har inte hunnit med. Förlåt!
-
För att ni inte ska hamna helt efter så kör jag en kort kort sammanfattning på - OJ 2 veckor?! Hur gick det till? Okej nu kör vi!
-
Som vanligt händer det inte så mkt i hundvärlden när det är så här mkt snö. Usch! JA, vi har fortfarande snö som täcker hela marken. Jag ser lite lite grus här och var på vägen men inte ett grässtrå i sikte nej. Suck. Nu är det mkt is dock så vi hoppas att det smälter snart. Vi har ridit nästan varje kväll efter jobbet - jag och Klara. Småhästarna är med ibland och Disa alltid. Det är bra att börja med ordentlig konditionsträning nu så vi kommer i form. Vi tar det fortf lugnt och skrittar mest men det blir i alla fall mer motion än om jag går.
-
Vi har fortfarande lite paus från träningen - det behöver man ibland - så vi nöter inga moment eller så just nu. Leker lite med konster vi redan kan, kopplar ihop dem lite kul och som sagt, ger oss ut och rider en hel del. Vi gör utflykter till stan och sånt där så vi får hjärngympa i alla fall.
-
I lördags var vi i Tidaholm och tävlade. Det gick inte så väldans bra denna gången. En 5:eplats som bäst för mig och Disa men Ann och Chili rakade hem en 2:a plac! Grymt snyggt lopp! Det var lite snirkligare banor denna gången med fällor som vi inte tränat på ännu, men Disa klarade sig ändå igenom på 5 och 10 fel och bara en disk, och det var mitt fel. Duktig vovve! Så nu har vi hela 2 rosetter i vår samling! :) Inte mkt att skryta med bredvid Wilmas överfulla men vi är nöjda ändå. Vi har ju nyss börjat!
-
Jag har hittat bra agilityböcker som jag ska kolla igenom, med tips och tricks liksom. Jag hade dem när jag tränade Wilma men sen har de stått bortglömda i ngn gömd hylla (antagligen på vinden) och nu hittade jag dem i flytten. Jane Simmons-Moake heter hon som skrivit dem och böckerna är advanced skills training och ... sequence training tror jag. Det är tips på eventuella fällor och "tricks" som man kan lära in. Alltid bra med inspiration!
-


film...

- Vi kan skaffa en Boxer! Eller en liten schnauzer, de har ju så söta mustascher!
- Mamma, jag vill inte ha nån hund!
- Inte ens en liten tax?!

RSS 2.0