VP

Nu är det klart... vi fick plats på VP:t i Gryt... ojojoj. 7/11 gäller det. Jag är redan nervös - usch

Kevin Ewans

Var på clinic igår för Kevin. Wow kan jag bara säga, nu har vi mycket att öva på!

Tack för en härlig dag!

spår och vallning

Idag har varit en bra dag - på det sättet att vi var ute och gjorde en massa saker INNAN regnet, vilket betyder att nu när det spöregnar orkar hundarna eg bara med att rastas - mindre blött för oss alla.

Innan idag så lade jag ut spår till Disa igen - med spårpinne i slutet! 100 meter appellspår (med det menar jag på ett fält). Det är så spännande med allt detta eftersom jag inte gjort det innan! Bara provat pyttelite på någon valpkurs. Det enda jag gjort inon bruksvärlden är lite eftersök, vilket Wilma för den delen är grym på! I alla fall la jag som sagt ett spår till Disa och sen tänkte jag att äsch, lika bra att försöka - och lade ut ett spår till Lily också. Helt rakt, på fält och bara 20 meter långt. Doftade in med korv i starten och sedan lade jag lite korv i slutet.
Gick hem och tränade lite annat. Vallade lite på baggarna med både Disa och Lily. Disa fick träna på (jag framförallt) på höger och vänster. Lily fick cirkla och stanna kl 12. Det var inte så kul att stanna men cirklandet gick superbra! Hon gick gärna på dem och ville putta, vilket inte är så lätt på de där små baggarna så då sprang jag runt och gjorde henne piggare på att cirkla. Gick superbra!
Sedan var det dags för spåret. Lily var först. Vi gick fram nästan ända fram, satte på selen och släppte iväg. Hon gick rakt på utan att tveka, rakt fram tog hela spåret. Inte en pendling inte en tvekan bara pang på hela spåret. Kom till korven, åt den och tänkte fortsätta. Ja om den hunden inte blir en vallhund så kan någon komma otroligt långt i spår med henne sådan självklarhet hade hon i det.
Disa gick också jättebra! Hon pendlar lite grand men gick rakt på spårpinnen och stannade och luktade på den. Jag sade "titta pinnen" för att uppmuntra henne att se att det var samma pinne som vi tränat på innan. Då tog hon upp den och gav den till mig. Sedan gick vi.
Mamma och Åsa mötte vi upp för promenad och gick mot fårhagen för att räkna dem. Såg fåren lite på håll så jag skickade Disa för att hämta. Vänster är inte hennes håll - det måste vi träna på - ta upp med Kevin imorrn. Kom upp 10 får, ehm, det fattas ett. Jaha, försöka styra Disa som var bakom kullen precis så jag inte såg, men ser ju på fåren var hon är och vad hon gör samtidigt som jag sprang åt ena sidan för att få syn på henne. Men kan inte avbryta henne med våra idioter till får om jag vill att de ska vara kvar. När jag får syn på henne igen har hon varit och hämtat fåret själv, och samtidigt hållt kvar de andra 10. duktiga duktiga vovve! Sedan Gick vi promenad, ganska lång. Hem och äta och sen har vi sovit lite. Nu laddar vi inför Kevin Evans träning imorrn!

Idag

tänkte vi oss lite vallning hos Anna. Det var ju ändå helt okej på vägarna, om man bara kör lite långsammare än vanligt. Fast ju närmre Vetlanda vi kom desto mer snö var det. TIll slut var det så tjock is på vägen att vi fick inse vårt misstag - vända och åka hem igen.

Blev bra ändå - hoppade in på härliga hundfix i nässjö - så bra ställe med så bra människor! Anna hjälpte mig att prova ut en spårsele till Disa. Bra grejer! Hon visade mig också lite vad jag kan skaffa mig om vi väljer att gå vidare i spåret! Kul!

Väl hemma åt vi lite sedan var det träningsdags. Wilma fick träna rutan - hon har inte riktigt fattat än att det alltid gömmer sig en boll där även om man inte ser den - men vi jobbar på det.

Disa körde högerslalom - gick fint! Nu gör hon höger lika bra som vänster - bara jag tänker på hur jag står och visar in henne, inte för nära - då missar hon första porten. Vi behöver rent allmänt slipa på tekniken. Vissa gånger gör hon det skitsnyggt och snabbt och sen nästa gång missar hon tre portar. Men hon vet allmänt vad hon ska göra! Bara finslipet kvar.

Lily fick träna lite fotposition, gick riktigt bra idag! Snart kan hon det! Sitta kvar är inte alls lika kul men det går bättre varje dag, bara lite men ändå. Körde ngt snurra och give me five också - för att befästa.

Sedan var det dags för Disa som skulle gå spåret jag lagt ut innan jag började träna dem. Ett 100 m långt spår, avslutat med boll, på ett fält som ett appellspår. Kopplade på selen och gick iväg - hon spårade redan hemifrån gräsmattan. Så jag tog koppel ist så hon inte skulle jobba för svårt direkt. Väl närmare spåret tog hon upp det innan avtrampet - 10 meter eller så medan jag fortf gått på vägen och inte ens gått ut på fältet. Tog det i vinkeln och sen när hon fick ordentlig känn på det i avtrampet så bara rushade hon iväg. I flygande fläng gick det, jag hade svårt att följa med så vips hade hon klarat sitt spår. Fast hon undrade vad det var för tråkigt påhitt att lämna en leksak där - var var hennes godis?! Så som tur var hade jag lite i fickan som hon fick efter att ha kampat lite. Duktig flicka! Nästa gång blir det godis i slutet! Så ska vi börja träna på att markera spårpinnar också!

Sen var det mat och efter det ridning på schemat. En lugn tur med Klara, Fölis och Carro. Alla hundar med - gick superbra. Nu sover alla och strax även jag!

Betalat in min VP-anmälning idag. Nu är det ingen återvändo! (aaaah)

Godnatt

Dagen går...

Snart är jag klar med arbetet tills imorgon - äntligen. Men jag har redan hunnit vara ute och fodra djur - baggarna blev glada och Lily var inne FÖRE Disa och puttade undan dem! Haha! Det regnar så tråkigt så det fick bli täcke och grejer på hästen och jag hade paraply = Disa olycklig. Hon vänjer sig väl förhoppningsvis snart.

Efter det var det lite paus (läs plugg). Nu har vi tränat lite. TACK INGELA! Idag tog Disa apporten rejält, lyfte den och höll den tills jag tog den (1 s men i alla fall). Superbt! Här har vi tragglat i flera månader utan att komma längre så vips så kan hon det. Så härligt när man hittar sådana sätt som bara passar en. Lily håller på att lära sig fot. Just nu tror hon att det är sätta sig mot köksskåpet som är rätt, men det är ett steg på vägen. Ligg sitter snart och sitt likaså.

Wilma tränade på ingång med apport och det börjar funka. På tävling kör hon ALLTID avlämning framifrån och jag vet inte varför, men vi tränar. Ska ut och köra rutan sedan - så taggad nu! Men inte förrän jag har gjort lite mera plugg.

anna

Var hos Anna och vallade lite idag... gick så bra! Tog det lugnt eftersom disa var halt igår men så gjorde hon ett rus så linkade hon till lite så då fick det räcka. Vill ju att hon är helt hel till söndag - vallkurs för Kevin Evans! AAAh Lycka!

Lily är med hem idag igen... vi har redan hunnit träna lite sitt, ligg och "give-me-five" - tänkte att Elin skulle uppskatta det ;)

paus

I pauserna mellan skolarbete och träning (det är ju ändå söndag) så pysslar vi lite med en ny hemsida!

http://maalabro.cybersite.nu

välkomna in!

den är inte färdig än - men vi jobbar på det!

Selma och gymnastikhoppning

Idag har Selma varit här en sväng så det blev lite träning även med henne. Det är bra, det behöver hon. Gick bra, mitt slalom jippar lite för mycket så hon missade någon pinne ibland, men hon försökte ta dem alla så jag kan inte klaga på henne! Får fixa nya fixeringspinnar till det.

Körde lite gymnastikhoppning för att träna rygg och bakben också. Gick bra med både Selma och Disa. Disa kan ju detta sedan länge! Bara 7 rundor för det är tuff träning.

Efter att jag gjort det blev det lite promenad för att mjuka muskler och varva ner ordentligt. Sedan fortsatte hundarna vara ute med mamma och pappa, karin och per-åke som är och fixar inför att bastun ska få tak om en vecka. På denna tiden har något förmodligen hänt för när Disa sedan luggit och vilat så kan hon inte stödja på höger bak. När hon gått en bit blir det bättre så förmodligen är det en sträckning eller en muskel som inte blivit tillräckligt avsvalnad eller uppvärmd. Hon är redan bättre och jag tvingar henne att ligga på sin varma fäll hos mig och inte inne i sovrummet där fönstret är öppet - där låg hon efter att de blivit färdiga med bastun. Hon är väldigt sur på mig men redan lite bättre. Vi hoppas att det inte är något allvarligare.

Hon reagerar inget när jag känner och klämmer på henne och det syns inget någonstans så det är i alla fall ingen direkt skada och eftersom hon stöder på det när hon fått röra sig lite och stelheten har minskat så tror jag att det inte är så farligt.

Se om hon blir bättre annars får vi ställa in vallträningen imorgon. Bara hon är bra till söndag när jag ska åka och träna för Kevin Evans!


träning

Kom nyss hem från ett pass på klubben med agility och lydnad. Wilma tränade lite lydnad inför KM som snart är på tapeten. Ettans program går bättre än någonsin nu så vi hoppas att det håller i sig :)

Agility och Disa var det också - tog hela slalom idag! Jippie! Börjar ta det med fart också. Nu är det bara svåra slalomingångar att träna och högerslalom.

Gungan gick bra med lite övertalning. Inte den bästa att träna på men å andra sidan, tar hon den så är de andra inga problem sedan!

Balansen gick topp, jobbar lite på bortre kontaktfältet dock, måste bli bättre på det. Jag måste vara mer konsekvent.

Tog lite hinderkombinationer - gick super! Fast jag inte alls kan springa och var tvungen att handla från eg samma ställe. Fart och fläkt var det så hon tog med sig pinnar här och var till och med, men det är ett senare problem. Idag tyckte hon det var grymt kul - mitt mål uppfyllt!

Så kul att när hon fick sitta i bilen och vänta kunde hon inte 1. hålla sig i bagagen och 2. vara tyst. Vilket inte är några problem annars men nu gick det inte! Hon kravlade sig fram till förarsätet - jag såg henne - och började skälla så fort jag och Wilma gjorde något. När jag skulle köra iväg var ratt och säte blött av hundsaliv. Fräscht?! Tur att ratten går att torka av och hundfilten i bilen att ta ut. Hoppsan, nu har vi något mer att träna på!

agilityträning

Idag har vi roat oss med en hel del agilityträning. Fart och slalom står högst på schemat för Disa och det tar sig.

La in lite lydnad - till KM:et - och lite rallylydnad också.

Wilma gjorde alla tre grejerna såklart - mest på skoj. Men ett lydnadsKM till blir det nog med min fina tjej!

12 okt

wilma 12 okt

träning

Idag har varit en lugn dag. Alla (både Disa och jag) har varit trötta efter igår. Jag är fortfarande trött som bara den och dras med en eländig huvudvärk (igen - usch). Hade skola mellan 13 och 15 idag. Seminarie med Johan - alltid lika roligt! (ja jag menade det)

Efter att jag kommit hem fixade jag mig lite mat och efter det var det lite träningstid på schemat. Hon får mer och mer fart för varje dag nu. Tar man bara fram tennisbollen så är hon taggad på det mesta. Stående under gång satt idag, fråga mig inte varför, det bara gjorde det - jag är glad :) Slalom tar hon 6 pinnar nu, om det inte går för fort för då missar hon mittenporten. Det är en noggrann avvägning det där, mellan träning med tennisboll och köttbullar. Håller jag på för länge med bollen missar hon portar och håller jag på för länge med köttbullar saktar hon ner.

Vi ska träna på gungan också, men våran är inte bra att träna osäkra hundar på, inte forserums heller tycker jag. De är av den gamla varianten - tyngre än de nya. Måste hitta en klubb som har de nya i lättmetall... någon som känner sig träffad?

Det var väl det. Nu ska vi träna in lite "cirkuskonster" som Lisa kallar dem och sedan sova :) Jag sover så mkt nu för tiden, kanske är det insparksstressen som äntligen tar ut sin rätt. Hoppas det så jag blir piggare snart igen.

pusshej

tävling i Falkenberg

Nu är jag hemma från vackra Falkenberg med det vackra vädret. Helt slut är jag. Ska bara skriva detta, duscha och sen ska jag få sova!

Vi började med ett agilitylopp - det gick sådär - efter lite för många missförstånd vägrade vi ut oss - så kan det vara. Så kom hopploppet och gick jättebra! Jag körde en riktigt ful säkerhetsgrej på slalomet och backade med henne - där förlorade vi en massa tid men vann en 0 - felare. Vi gick i mål på 0 hinderfel! wooot! Duktiga lilla hund! Men hade 3.42i tidsfel så ingen pinne. Men det gör eg inget - vi behöver mer tid i ettan innan vi ska slåss med de i tvåan!

Men min hund är en stjärna :)

puss

KM Nässjö bk

Idag har det varit KM på Nässjö bk i agility. Jag tävlade med både Selma och Disa. Selma var duktig, bara jag som klantade mig lite - jisses vad svårt det kan vara att köra med två så helt olika hundar - helt virrig blir jag. Inte bra. Vi skramlade i alla fall ihop till en 4:e plats med 20 fel (!) på två lopp och en bra tid. 

Disa gjorde en skitsnygg förstarunda, för att vara tredje tävlingen, lite långsam fortfarande men fick upp farten riktigt bra idag. Tog däcket alla gånger så nu är det bara slalom och gungan vi måste öva på... Slalom har vi börjat få bra nu. 4 pinnar tar hon som ett smäck. Några dagar till så gäller det hela slalomet. Bara ingångar att träna då. I alla fall så slutade första rundan på enbart 5 fel!! woot! Rätt ingång på slalom och allt, bara 1 missad pinne - mitt fel. Så stolt över min lilla raring. Nu börjar hon tappa de andra hundarna helt och kan verkligen koncentrera sig. Tagit fram en tennisboll med och då blir hon glad och busig.

Andra loppet gick sådär med lite för snäva svängar, maxade hinder - vilket vi inte tränat särskilt mkt på än - och den rackarns gungan. 3 vägringar och en diskning blev det. Men trots allt en 9:e plats av 16! Inte illa inte illa. Imorgon får vi se vad vi kan ha lärt oss av dagen - då är det tävling i Falkenberg som gäller. Får ta med mig kursböckerna så jag kan formulera 2 bra (?!) frågor till måndag.

Ett STORT GRATTIS till Elina och Elvis som gjorde två suveräna lopp och knep titeln Klubbmästare Large i år! :D

slappardag

Idag har alla varit trötta efter heldag med träning igår. Jag har spenderat lite tid i skolan och sedan har vi mest ägnat åt oss allmänt jobb här hemma. Cyklade en sväng med Disa också. Nu är det dags att börja satsa på kondisen rejält igen. Trappar annars ner den efter sommaren men nu dyker det ju upp fler tävlingar och så har jag anmält mig till ett vp - ve och fasa!

Träning för Kevin Evans också - ser jag fram emot! :D


Bilder från igår

lily

lillan

disa vallar

bus

Den lilla bruna

Idag har jag varit och vallat hos Anna. Det gick bra, bara jag som behöver vara bättre på allt. Disa sköter sig fint!

Före det var vi på klubben och tränade agility och lydnad. Lydnaden gick bra, Wilma fick visa ett lydnads1 pass för Carro som aldrig tävlat förr och ska göra just det på lördag. Agilityn gick fint. Tränar man Disa med boll får hon upp farten och tänder bättre. Fokuserade på slalom och Däcket som vi hade problem med sist. Körde lite kontaktfältsträning också.

Lily hade gräsligt tråkigt över att inte få leka hon också så vi körde lite slalom och lite hopphinder utan bommar. Hindrena fattade hon inte riktigt vad man skulle göra med men slalomet börjar hon kunna nu. Tunnlar rusar hon igenom som ingenting.

På tal om den lilla bruna hunden, "Lillan" också kallad, Lily så lämnade jag idag åter henne till Anna. Pappa fick reda på att han förmodligen ska börja jobba på måndag. Skadan är nog tillräckligt läkt. Det betyder att jag inte har ngn som kan hjälpa mig att passa hundarna när jag är i skolan och då får jag ha Lily i bur den tiden. Det tycker inte jag känns schysst mot stackaren och någon hundgård har vi ju inte så nej då har hon det bättre hos Anna. Men jag saknar henne redan det lilla knytet.

Ska träffa Anna på torsdag igen förmodligen. Förhoppningsvis har vi kommit på ngn lösning då så jag kan ta hem henne igen :D

Lily

nytt och gammalt

Jag tröttnade på mina gamla bloggar - som ni kanske märkte, eftersom de försvann!

I alla fall så har jag fått påpekanden om att det finns de som vill ha tillbaka dem, vilket jag inte tänker tillmötesgå. Däremot tänkte jag att jag startar en blogg om Disa. Den kommer förmodligen att vara dåligt uppdaterad och inte alltid bara handla om Disa. Tanken är dock att huvuddelen av informationen som kommer ut här kommer handla om Disa. I viss mån även de andra djuren då de är med i hennes vardag.

Varför bara Disa då kan man ju undra. Ja simpelt nog är det för att det är henne jag tävlar och tränar och det är väl främst det som skulle vara intressant för er andra att kunna läsa. Wilma är ju såklart fortfarande en stor del i mitt liv men är numera helpensionerad - även från lydnadstävlandet. Hon går här och skruttar runt och tränar lite sporadiskt när hon känner för det bara. Inte mkt att skriva om i en blogg.

Så här kan ni kika in om ni vill veta vad en busig border collie tik pysslar med då och då.

Emma och Disa

disa

RSS 2.0