aktivering

Nu har vi aktiverat ordentligt. Det börjar bli bra underlag att rida på här omkring nu, inte ishalka längre utan det ligger en del snö packat på. Vilket naturligtvis betyder att vi börjar komma ut på lite ordentliga turer igen.
-
Igår var vi iväg allihop (Jag på Fölis, mamma på Klara, Carro på Cindy och sen shettisarna (Adde och Bonnie) plus hundarna. Det blev en härlig tur med mest skritt eftersom varken hästarna eller hundarna är vana vid att gå så långt nu men det var trevligt. Disa håller kolla på shettisarna, så de inte springer ifrån oss. Hon får inte valla hästar annars, men just de här två är så vana vid hundar och svarar väldigt bra på hennes vallning. (de är mkt enklare att valla än fåren - suck). Jag vet en tjej som har vallhundar till sina stora islandshästflockar - det är tufft - men krävs mycket arbete med hästarna innan man börjar arbeta så. Det är inget jag rekommenderar att ni provar.
-
Vi tog en tur idag med, jag, mamma, Klara, Fölis och Adde - de andra två fick vara hemma. Det innebär inget vallningsarbete för Disa eftersom Adde är så van vid att följa med oss själv men hon får en rejäl promenad och det är bra. Dagen efter ett rejält pass för att mjuka upp musklerna tog vi bara en kort skrittsväng, men det var bra. Nu sover de gott.
-
Det är viktigt att aktivera din hund. Även om du kommer hem från en hård dag på jobbet och är jättetrött så har de i regel inte gjort så mycket mer än vilat och väntat på er. Kanske gått en promenad om ni har något sådant ordnat. Enbart fysisk ansträgning räcker inte dock, de måste tänka också. Det är därför t.ex. vallning är jättebra, de får använda sig både fysiskt och psykiskt. Likaså spår, sök eller liknande. Prova och se - du kommer få en annan hund! :) Eller varför inte konster? ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0